Teckningar

Serien stilleben är en serie teckningar gjorda under 2022.


Jag tecknar av de objekt jag gjort så de får vara en modell. Utforskar dem och låter dem vara med på ett nytt sätt. Teckningen kan också omvänt översättas till en tredimensionell form. Organiska och växtliga former från naturen inspirerar och blir till egna former, ytor, linjer och strukturer. Använder även tekniken frottage för att göra ett direkt avtryck.


70 x 100 cm

Pelare

Solros

Dalia

Passiflora

Skuldra

Bas

Armar

Holländskt kakel

Persika

Landskap

Stucko

Skisser

Skisserna är gjorda under våren 2023 och utnyttjar linjerna på pappret för att uppnå viss symmetri eller upprepning. Blyertspenna och akvarell. 21 x29 cm
Tryck

och landskapet föll ner framför mig.


Serien beskriver ett inre tillstånd när stora förändringar sker som både skakar om tillvaron och får tiden att stanna, som påverkar vår blick och känsla i grunden. 


Landskapet som ju är organiskt och fullt av växtkraft kan i det tillfället vara svårtytt att orientera sig i och både den inre bilden av landskapet och den verkliga bilden blir otydlig och plötsligt förändrad och okänd.


Trycken är gjorda med torrnål på plexiglas. Formen kan tryckas flera gånger när den färgats in med tryckfärg medan ytorna runt formen är målade med pensel direkt på plattan sk monotypi och kan bara tryckas en eller två gånger. Kombinationen av tryck och original ger då en upplaga som blir en serie med olika varianter av bilden i olika utföranden.


106 x 78 cm (2019)